|
|
نوشته شده در جمعه 3 آبان 1392
بازدید : 2819
نویسنده : علی اکبری
|
|
غدير خم كجاست ؟
ـراسـتـى سـرزمـيـنـهـا نـيـز مـانـند زمانها، انسانها سرگذشت شگفت انگيزى داشته اند كه در سازندگى تاريخ بشريت بسيار مؤثر بوده است . نام اين سرزمينها و ايام اللّه هميشه در تاريخ ثبت است . كـوه طـور، كوه جودى ، رود نيل ، رود فرات ، روز بعثت خاتم النبين (ص )، روز عاشورا و ... هركدام بارى از حوادث تاريخى را به دوش گرفته اند. غدير خم نيز چنين مكان مقدس و به يادسپردنى است . غدير خم نقطه عطف تاريخ مهم اسلام است . آيـا ايـن سـرزمـيـن مـقـدس كه در سال دهم هجرت ، در حجة الوداع پيامبر گرامى (ص ) در آن نـقـش مـهـمـى ايفا كرده و وصايت و ولايت على (ع ) داماد، پسر عم و نخستين مرد مسلمان را رقم زده است ، هم اكنون چه وضعى دارد؟ نمى دانم .
آيا اين نقطه مهم تاريخى در گرد و غبار عناد و لجاج به فراموشى سپرده شده است ؟
آيا اين سرزمين مقدس نبايد زيارتگاه مهم مسلمانان ، بالاخص شيعيان جهان باشد؟
مـگـر بـعـد از گـذشـت چـهارده قرن ، اين خاك عطرآگين ، شميم روح پرور و با صفاى رسالت و وصايت را در خود نگهدارى نكرده است ؟ مگر هنوز نشان گامهاى مقدس پيامبر(ص ) وعلى (ع ) بر آن سرزمين پاكيزه نقش نبسته است ؟ و همان خاك و شنها شاهد آن صحنه بزرگ نبوده اند؟ مگر آواى نجات بخش پيامبر(ص ) در امواج هواى تفتيده غدير منعكس نيست ؟
آيـا به زائران بيت اللّه الحرام - هم اكنون - اجازه مى دهند از آن سرزمين پاك بگذرند و روح وجسم خود را در همان فضايى كه نداى ملكوتى پيامبر اسلام (ص ) روز هيجدهم ذيحجه سال دهم هجرت بلند شده است ، دوباره تازگى و طراوت بخشند؟
آيـا دسـتهاى پليد و انديشه هاى ناپاكى كه يا از غديرخم سخن نمى گويند يا آن را كم اهميت تلقى مى كنند يا ولايت را از راه حسادت و عناد به معانى ديگر (3) تاويل مى نمايند، هنوزبر سر عقل نيامده و انصاف نداده اند كه اين حقيقت را درك كنند كه پيامبر عظيم الشان كه مخاطب به نداى آسمانى شد: يا ايها الرسول بلغ ماانزل اليك من ربك و ان لم تفعل فما بلغت رسالته ...
آيا براستى تنها مامور بود كه پيام ديگرى غير از جانشينى و امامت و ولايت على (ع ) را به مسلمانان حـاضر در صحنه غدير كه تعداد آنها را، برخى ، تا دويست هزار نوشته اند، تبليغ كند؟عجبا كه اگر ايـن امـر را، كـه به زعم كژ انديشان ، غير از ولايت و جانشينى بوده ، تبليغ نكند،رسالتش درست و تمام نخواهد بود!
پـيـامـبـرى كـه آن هـمـه در خـطـبـه غـدير از ولايت خدا و رسول و سرانجام از ولايت على (ع ) سـخـن مـى گويد، آيا قابل تصور است كه در اين مقام به امر ديگرى بپردازد و تكليف مسلمانان را درآيـنـده روشـن نـسـازد، بـلـكه آنان را همچنان رها كند؟ بويژه كه بى درنگ ، پس از آيه شريفه تـبـلـيـغ ،امـيـن وحـى ، جبرئيل به پيام ديگرى دل پيامبر بزرگوار را مى نوازد و اين پيام الهى را مى رساندكه : اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتى و رضيت لكم الاسلام دينا.
بـعد از پيام مهم غدير چه امر ديگر لازمى غير از ولايت على (ع ) مطرح گرديد كه دين كامل شد و نـعـمـت خـداونـد بـر بندگان مؤمن تمام شد؟ اكمال دين و اتمام نعمت جز با تعيين خليفه بعد از رسول (ص ) و ولايت على (ع ) قابل تصور نيست . پيامبر اكرم (ص ) بيست و اندی سال به تبليغ توحيد و خداشناسى و يكتاپرستى پرداخته نبوت ،معاد و نـمـاز و زكـات و حـج و ساير احكام و فرايض اسلامى را به مردم آموخته و آنها را تربيت كرده است . تـلاش و جهادهاى مكرر پيامبر(ص ) و على (ع ) و ياران وى ، يهوديان ، بت پرستان وبدخواهان را در نـقاط مختلف عربستان آرام كرده و اصحاب و يارانى فداكار به دست آورده است . نامه ها و پيامهاى آن پـيـامبر عاليقدر به داخل و خارج رفته و عده زيادى از گردنكشان سر بر خط فرمان نهاده اند. حـالا، در سال دهم هجرت ، سال پايانى عمر رسول معظم ، براى تعليم مناسك حج و آداب و احكام دين مبين به مكه مشرف گرديده و شرط بلاغ به جا آورده است و به سوى مدينه رهسپار است .
در غـديـر خـم هـمه مسلمانان را امر به توقف مى فرمايد. آيامساله جانشينى - پس از پيامبر(ص ) - و ولايـت و وصـايـت و امـامت مسلمين مطرح نيست ؟ آيا سرنوشت امت مسلمان پس از پيامبر(ص ) مورد نظر نبوده است ؟ اگـر، چـنان كه برخى مى خواهند، امر خلافت و جانشينى را از صحنه غدير حذف كنند ديگر،چه مى ماند؟ زهى بى انصافى و كوردلى !
پـيـامـبـرى كـه هـر وقـت از مـديـنـه خـارج مى شد و به غزوه اى مى رفت براى چند روز و گاه بـيـشـتـر،جـانـشـيـنـى انـتـخاب مى فرمود، از جمله در جنگ تبوك حضرت على (ع ) را - براى مـصـالـح خـاص - به جانشينى خود تعيين فرمود، تا در غياب آن حضرت توطئه اى بروز نكند و بر كسى اجحافى نرود. آيـا اين پيامبرمعظم كه در تدبير امور و خردمندى ، بى مانند بود، براى وصى و ولى و جانشين خود فكرى نكرده بود؟ به همين جهت واقعه غدير و رفتار و كردارى كه بدخواهان در ناديده و ناشنيده گرفتن اين واقعه مهم پيش گرفتند، بسيار دردانگيز است .
محل کنونی غدیر خم
:: موضوعات مرتبط:
زندگی چهارده معصوم ,
,
|
|
|